Home

Nieuws 1 reactie

'Geen toelating transgene alfalfa Monsanto'

Washington – Het Center for Food Safety wil dat het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) de toelating intrekt van transgene alfalfa van Monsanto.

De alfalfa is resistent tegen het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat. De milieuorganisatie stelt dat de teelt van deze alfalfa leidt tot een excessief gebruik van het middel Roundup. Daar hebben flora en fauna rondom de alfalfa-percelen last van, meldt persbureau Bloomberg. USDA stelt dat de transgene alfalfa niet wezenlijk afwijkt van andere alfalfa. De advocaten van Monsanto betoogden voor de rechtbank in San Francisco hetzelfde.

Alfalfa is het vierde gewas in de VS, na mais, tarwe en soja en wordt vooral geteeld als veevoer. Het is de tweede keer in zes jaar dat milieuorganisaties de toelating van de alfalfa aanvechten. Monsanto kreeg de toelating in 2005. In 2007 werd de teelt verboden na een rechterlijke uitspraak. Het verbod werd in 2010 weer opgeheven door de hoogste rechtsinstantie in de VS.

Eén reactie

  • Boertje-M-sob Henak

    omg echt alles verpesten ze met GGO , dus het vee eet allemaal GGO rotzooi.

Of registreer je om te kunnen reageren.