Home

Nieuws 842 x bekeken 1 reactielaatste update:31 okt 2012

Friesland: platteland ontzien bij herindeling

Leeuwarden - De provincie Friesland vindt dat het platteland moet worden ontzien bij de gemeentelijke herindeling, die het nieuwe kabinet voorneemt.
Het kabinet streeft naar gemeenten met minstens 100.000 inwoners. Maar in dunbevolkte gebieden zouden die minder groot mogen zijn, vindt het college. Friesland is al enige tijd bezig met de herindeling.
De provincie wil 'onverkort vasthouden' aan haar zelfstandigheid. Dat zegt het Friese College van Gedeputeerde Staten dinsdag in een reactie op de kabinetsplannen voor de vorming van vijf landsdelen. Groningen, Drenthe en Friesland moeten in die plannen één bestuurlijk geheel vormen.

Eén reactie

  • drientje

    Friesland, Groningen en Drenthe een nieuwe gemeente!

Of registreer je om te kunnen reageren.