Home

Nieuws 441 x bekeken

Franse natuurlobby eist verbod mais NK603

Parijs – Een kleine 130 milieu- en aanverwante organisaties waaronder het Wereldnatuurfonds en Greenpeace hebben er bij de Franse regering op aangedrongen de transgene mais NK603 en het bestrijdingsmiddel Roundup te verbieden.

Die oproep volgt op een onderzoek van de universiteit van Caen waaruit zou blijken dat met de transgene mais gevoerde ratten veel eerder sterven en meer kanker krijgen dan soortgenoten met conventioneel voer. De organisaties willen dat de resultaten van het onderzoek op een openbare website worden geplaatst. Daarbij zouden ook cijfermatige gegevens vermeld moeten worden 'zodat de hele gemeenschap in staat is elke gewenste contra-expertise uit te voeren.' De Franse regering heeft op grond van de studie transgene mais NK603 al tijdelijk in de ban gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.