Home

Nieuws 678 x bekeken

FAO: prijsbeweeglijkheid blijft

Rome – Voedselprijzen blijven op de middellange termijn sterk schommelen, hetgeen noopt tot beter en gecoördineerd beleid om te voorkomen dat in arme landen mensen voedsel niet kunnen betalen.

Dat zei directeur-generaal José Graziano da Silva van Wereldvoedselorganisatie FAO tijdens een bijeenkomst over het onderwerp, bijgewoond door twintig ministers. De Franse landbouwminister Stéphane Le Foll zat de bijeenkomst voor en zei dat Frankrijk zich blijft inzetten voor concrete maatregelen die leiden tot meer transparantie van landbouwmarkten. Daarbij wees Le Foll op het succes van het AMIS-systeem waarbij landen meer informatie over agrarische productie en voorraden in hun land kunnen delen.

Of registreer je om te kunnen reageren.