Home

Nieuws 400 x bekeken

Eén nieuw gezicht in college Flevoland

Lelystad - De politieke crisis over het natuurgebied het Oostvaarderswold in de provincie Flevoland kost alleen gedeputeerde Anne Bliek (VVD) haar positie. De overige gedeputeerden Marc Witteman (PvdA), Jan Nico Appelman (CDA/Christenunie) en Jaap Lodders (VVD) blijven in het college.

Deze week zullen de drie collegeleden opnieuw aan provinciale staten worden voorgedragen. Bij de herbenoeming van de gedeputeerden wordt een herschikking gemaakt van de portefeuilles.

Gedeputeerde Anne Bliek wordt het zwaarst aangewreven dat de provincie de plannen voor de aanleg van het Oostvaarderswold niet goed heeft beheerd. Gedeputeerde Marc Witteman bood op 3 oktober namens de vier gedeputeerden ontslag aan bij de behandeling van het onderzoeksrapport dat provinciale staten lieten maken over de gang van zaken rond het Oostvaarderswold.

Wie Anne Bliek opvolgt is nog onbekend. Het wordt een gedeputeerde van VVD-huize, wiens benoeming later zal volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.