Home

Nieuws 1 reactie

EU wil expertgroep agrarische grondstoffenhandel

Brussel – De Europese Commissie wil een groep van experts uit de Europese Unie bijeenbrengen die de Commissie regelmatig adviseert ten behoeve van beleid voor de agrarische grondstoffenhandel.

De groep zou moeten bestaan uit politici en maximaal twintig mensen uit verschillende schakels die te maken hebben met de handel: producenten, handelsbedrijven, banken, verwerkers en beleidsmakers van beurzen.

Kandidaten hebben tot 19 oktober om zich aan te melden. De oprichting van een expertgroep komt op een moment dat prijzen voor agrarische grondstoffen niet ver van historische recordhoogten staan. Volgens critici worden prijzen opgedreven en schommelen prijzen sterk door toenemende speculatie van bijvoorbeeld indexfondsen.

Eén reactie

  • ed12345

    Door die zelfde fonsdsen kelderd de beurs als een baksteen als er negatieve berichten of geruchten de ronde doen

Of registreer je om te kunnen reageren.