Home

Nieuws

EP nog niet eens over vergroeningseisen GLB

Brussel – In het Europese Parlement (EP) is nog geen duidelijke meerderheid voor het invoeren van een keuzemenu voor vergroeningsmaatregelen, of voor behoud van het huidige voorstel van drie vergroeningsmaatregelen zoals voorgesteld door de landbouwcommissaris Dacian Ciolos.

Rapporteur Luis Manuel Capoulas Santos van het Europese Parlement zegt nog geen duidelijke meerderheden te zien in het parlement, ook al zijn veel landen voor een breder pakket met vergroeningsmaatregelen in het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) waaruit de lidstaten kunnen kiezen welke maatregelen de boeren in hun land moeten nemen. Zelf is Capoulas Santos voorstander van het behoud van de drie maatregelen van Ciolos; 7 procent natuurbraak, verplichte gewasrotatie en behoud van blijvend grasland, voor alle landen in Europa. Capoulas Santos vindt dat de maatregelen vooral goed controleerbaar moeten zijn.
Het Europese Parlement stemt naar verwachting aan het eind van dit jaar over de vergroeningsmaatregelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.