Home

Nieuws

Duitsers verwerpen Franse visie op transgene mais

Berlijn - Het Duitse Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) ziet in tegenstelling tot onderzoekers van de universiteit in het Franse Caen geen gevaar voor de volksgezondheid bij de transgene, glyfosaatresistente mais NK603.

De aan de hand van proeven met ratten opgestelde these dat de langdurige opname van glyfosaat misschien tot zware schade aan de gezondheid en vroegere sterfte leidt, is volgens het instituut niet voldoende aangetoond. ”De studie vertoont zwakke plekken ten aanzien van zowel de opzet als de statistische evaluatie, zodat de conclusies van de auteurs niet logisch zijn.”

Het BfR is een instelling binnen het ressort van het Duitse landbouwministerie en adviseert de overheid over de veiligheid van voeding en chemicaliën.

Of registreer je om te kunnen reageren.