Home

Nieuws

Duitse controleurs krijgen onbeperkt toegang tot Nederlandse mestboekhouding

Hannover - De mestcontroleinstanties van de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen krijgen volledig toegang tot het Nederlandse digitale dossier van het mestverkeer. Dat is het resultaat van succesvol afgeronde onderhandelingen met het Nederlandse ministerie van economisache zaken en landbouw. Dat blijkt uit een mededeling van de Nedersaksische landbouwbewindsman Gert Lindemann.

”We hebben nu voor het eerst een compleet inzicht in de mesttransporten uit Nederland en kunnen daarmee de bewaking van de mestinzet waarborgen”, stelt Lindemann vast. Beide deelstaten, maar vooral Noordrijn-Westfalen, hebben lang aan zitten hikken tegen de Nederlandse mestexport uit angst voor overbemesting. Met een recent ingevoerde meldplicht, en nu ook de toegang tot de Nederlandse informatie, hopen Duitsers dat de zaak in goede banen blijft verlopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.