Home

Nieuws 1 reactie

Duitse boeren gaan meer investeren dan jaar geleden

Berlijn - Het komende halfjaar investeren Duitse boeren een bedrag ter waarde van 6,2 miljard euro. Dat is 900 miljoen euro meer dan in de periode oktober-maart van afgelopen jaar.

Dat blijkt uit de nieuwe conjunctuurbarometer van het Bauernverband en mechanisatiefabrikantenorganisatie VDMA Landtechnik. De boeren kijken wat optimistischer naar de toekomst dan in juni. Van het investeringsvolume betreft 1,4 miljard euro de aanschaf van installaties voor de productie van duurzame energie, zoals biovergistingsinstallaties, windturbines en zonnepanelen. De nadruk bij investeringen in de komende zes maanden ligt echter op de bedrijfsgebouwen.

Eén reactie

  • Khalid en zijn maten

    Klaarblijkelijk is de subsidie in Duitsland op zonnepanelen en biogas installaties nog steeds veel hoger dan hier. De biogas installaties schieten hier in de grensstreek als paddestoelen uit de grond,dus de maisprijs zal de komende jaren nog wel weer stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.