Home

Nieuws 508 x bekeken 1 reactie

Duits landbouwareaal krimpt

Wiesbaden - Het landbouwareaal in Duitsland is ook dit jaar verder gekrompen. Volgens het Statistische Bundesamt leverde het areaal 37.000 hectare in. Dat komt overeen met de oppervlakte van de stad Bremen, zo tekenen de statistici aan.

In totaal is in Duitsland nog 16,7 miljoen hectare bij de agrarische sector in gebruik. Ten opzichte van 1995 kromp het landbouwareaal met een kleine 700.00 hectare ofwel 4 procent.

Het akkerbouwareaal bleef stabiel, evenals het areaal voor de graanteelt. Dit omvat dit jaar 6,5 miljoen hectare. Dat is praktisch evenveel als in 1995. Dit jaar werd echter wel 5 miljoen ton meer graan geoogst dan in 1995, wat primair te danken is aan de verbetering van het opbrengstpotentieel van het gewas.

Eén reactie

  • B bob

    Voor een deel laten Duitse boeren hun land even braak liggen maar er zijn ook meer akkers die volgezet worden met zonneenergie panelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.