Home

Nieuws 1 reactie

Dierenactivisten voeren actie rond vee-export

Ramsgate – Britse dierenactivisten en aanverwante groeperingen hebben opgeroepen tot een massale demonstratie in de haven van Ramsgate als daar later vandaag – vrijdag – opnieuw een schip met levend vee naar Frankrijk moet vertrekken. Ook de dierenbescherming RSPCA, dat zich al tijden fel tegen de veehandel verzet, heeft aangekondigd aan de actie mee te zullen doen.

Het Britse Hooggerechtshof heeft de gemeente waartoe Ramsgate behoort deze week opgedragen de vee-transporten door de haven voorlopig weer toe te laten. Die waren eerder verboden nadat half september bij een incident waarbij de RSPCA betrokken was meer dan veertig schapen om het leven kwamen. Het beroep was aangetekend door Barco de Vapor, de reder van het schip waarmee de dieren naar Calais worden vervoerd.

Ondertussen is een rapport van de diereninspectiedienst AHVLA naar het incident, dat voor half oktober was aangekondigd, nog niet gepubliceerd.

Eén reactie

  • joannes

    De dierenactivisten gaan de rechtelijke macht uitdagen! Gaat de politie nu de ¨economische¨ gemeenschap verdedigen of...... gaan de dierenactivisten aan invloed winnen en worden de transporten ...........!

Of registreer je om te kunnen reageren.