Home

Nieuws 1240 x bekeken 1 reactie

De Samenwerking zet meer mengvoer af, winst ruim 3 ton

Haastrecht – Coöperatie De Samenwerking heeft in boekjaar 2011/2012 een winst geboekt van 322.100 euro. De nabetaling is door leden en bestuur vastgesteld op 1,50 euro (excl. Btw) per ton op afgenomen mengvoeders. De totale omzet steeg met 14,5 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot bijna 26,6 miljoen euro. De omzet steeg vooral omdat het tonnage mengvoer dat is verkocht 7,6 procent is toegenomen.

De 740 leden tellende coöperatie meldt daarbij dat de totale mengvoermarkt in Nederland juist minder heeft afgezet. Het deel van het resultaat dat na de nabetaling overblijft wordt aan het eigen vermogen toegevoegd.

Daarnaast is de prijs van voer door de gestegen prijs van met name granen en soja volgens de coöperatie "fiks gestegen". De omzetten van ruwvoeders en meststoffen daalden met circa 1 procent. In het lopende jaar investeert De Samenwerking volgens directeur Willy van Lieshout op verschillende terreinen: zo wordt de Welkoopwinkel uitgebreid, het magazijn vergroot en betrekt de organisatie een nieuw kantoor in Haastrecht.

Eén reactie

  • probe14

    Een foto net bulkauto van Gerrits Jans erbij. Hoe verzin je het??

Of registreer je om te kunnen reageren.