Home

Nieuws 11 reacties

Curator vermoedt fraude bij faillissement Van Bakel

Venlo - De gebroeders Van Bakel worden ervan verdacht dat ze op frauduleuze wijze bezit hebben onttrokken uit Van Bakel Onroerend Goed en daarmee verbonden vennootschappen. Ook ligt er naast de claim van twee klanten nog een vordering van 6 miljoen euro op de Nederlandse tak van het Van Bakel imperium.

Dit blijkt uit het eerste verslag dat is opgesteld naar aanleiding van het faillissement van Van Bakel Onroerend Goed.

Een sterke aanwijzing voor Paulineus handelen, zoals onttrekking uit een faillissement wordt genoemd, is volgens curator Eikendal dat in september 2009 de aandelen van machinebouwer Vreba Equipment voor de som van 1 euro zijn verkocht aan Van Bakel exploitatiemaatschappij, kennelijk met het oogmerk dit bedrijfsonderdeel buiten een eventueel faillissement te houden. De curator onderzoekt momenteel nog in hoeverre het onderpand dat Van Bakel heeft ingebracht in ruil voor een lening van de Rabobank, valt aan te merken als rechtsgeldige zekerheid. Ook onderzoekt de curator wat vanuit Van Bakel Onroerend Goed nog valt te vorderen op derde partijen.

Laatste reacties

 • Roelof Wijnholds

  Tip voor de curator, samen werken met de F.B.I. in de U.S.A. die zijn daar ook geïnteresseerd in de gangen van Van Bakel. In Nederland is alles mogelijk in het zogenaamde Rechtsijsteam der Nederlanden, het zou kunnen dat Van Bakel deze vrijhandelsmethodiek ook heeft exporteert naar de U.S.A. en dat deze niet in goede Rechts aarde valt aldaar?

 • gerrit.lammertink1

  Van een kale kip pluk je geen veren!

 • W Geverink

  Klopt Gerrit maar soms verstoppen die rotkippen de eieren en moet je eerst zoeken...

 • Ross

  Geen plofkip maar een fopkip.

 • Mels

  en ook nog kip zonder kop.....

 • drikhend

  Eerst prees men hem(hun) de hemel in . hun waren degene die het kon en wisten hoe het moest . Velen hadden het dik met hem staan en durfden aan niemand anders hun melkquotum te verkopen . Want van Bakel wist alles kon alles regelen en kon zelfs hun geld goed beleggen . En bij de kopers was het ongeveer zelfde liedje . Men ging bij hun op excursie en vonden het geweldig wat deze mensen presteerde . Velen zouden hem de kont afgelikt hebben als ze hadden gekund zo vet hadden ze het met hem staan . Daar heeft hij lekker van geprofiteerd . En met geld van andere groot bedrijf opgebouwd . Maar toen de markt van quotum minder werd kon hij zijn show bedrijf niet meer draaiende houden met de winst van de handel . Als de melk en quotum handel nog goed was geweest dan had hij nog steeds gedraaid en had men hem nog steeds zijn kont afgelikt . Dus moet men eerst maar eens te raden bij zichzelf gaan . Want wie heeft de gelegenheid geschapen dat hij zo heeft kunnen werken . Elk weldenkende boer kon beseffen dat hij zo groot bedrijf niet met melken kon verdienen . Maar het met vette winsten bij de handel van hen afstroopte .

 • joannes

  Zoals altijd: Het was te mooi om waar te zijn!

 • denker123

  W Geverink , de verstopte eieren heeft Willy bijeen gescharreld en uitgebroed,met deze kippetjes gaat Willy op de oude voet verder in de V.S. zonder schaamte. Veilig onder de vleugels van Bontrup !!!!

 • drikhend

  Ten eerste een kip in de rui legt geen eieren meer . En Bontrup zijn vleugels zullen Botrup zijn geld wel veilig bedekken . En van Bakel is een middel om een doel te bereiken en niet het doel om hem rijker te maken . Neem maar aan dat iemand die heel rijk is maar een doel heeft om te helpen , Dat doel is om er zelf nog rijker van te worden . En wees voorzichtig om mensen te beschuldigen van samen te spannen met v Bakel . Wat het uiteindelijke doel van deze persoon is weet ik niet . Maar ga er van uit dat hij niet rijk geworden is van weggeven . Dan rijst bij mij de vraag of boer wel zaken moet doen met financieel mega bedrijf . Je bent altijd de onder liggende partij .

 • denker123

  dirkhend,Bontrup is voor Van Bakel een middel om in de V.S. weer mooi weer te spelen .De F.B.I.kan dit beter uit gaan zoeken,en wat Willy allemaal aan het uitspoken is in de V.S..

 • Roelof Wijnholds

  Aanrader, bekijk TROS Opgelicht van gisteren, deze aflevering gaat over het thema 'faillissement fraude' en de extreem grote winst mogelijkheden welke deze handel bied. Vervolgd door justitie word er nauwelijks, die willen veel zaken scoren. Dus de tandenborstel dief groot aanpakken, dat komt zelfs in de krant? Nederland word als het paradijs voor faillissementsfraude ontmaskerd, ik wist dat allang. Persoonlijk ben ik al bijna 14 jaar onderweg met dit soort volk, en in die jaren heb ik vooral mogen constateren dat mijn eigen Advocaten mijn grootste vijanden zijn! Ze willen niets voor je doen (behalve declareren natuurlijk), ja allerlei zaakjes regelen met/voor de heren zaken lieden. En het de heren vooral niet moeilijk maken, niets vragen ook geen financiële verantwoording in door de advocaten geredigeerde on(t)roerend goed transacties!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.