Home

Nieuws 895 x bekeken 2 reacties

College Flevoland stapt op

Lelystad - Het gehele college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland is woensdagavond opgestapt. De bestuurders trekken de politieke conclusie uit het rapport dat vorige week is gepubliceerd over de gang van zaken rond de realisatie van het natuurgebied.

Een onderzoekscommissie van provinciale staten stelde vast dat gedeputeerde staten gedurende het proces financiële risico's hebben genomen, die voor een deel niet gedeeld zijn met de democratisch gekozen bestuurders. Daarbij zouden verschillende signalen over de financiële risico's zijn genegeerd.

Verantwoordelijk gedeputeerde Marc Witteman zei woensdagavond in een verklaring dat het college bij alle besluitvorming steeds samen heeft opgetrokken. Hij verweet de onderzoekscommissie dat GS geen kans hebben gehad zich te verdedigen voordat het rapport in de openbaarheid kwam.

"Op een aantal onderdelen zouden wij tot wijzigingsvoorstellen komen, die misschien een ander licht werpen op de door de onderzoekscommissie voorgestelde conclusies."

Witteman zegt dat een oordeel over GS is uitgesproken, zonder dat ze de kans hebben gehad zich te verdedigen.

"Het onderzoek heeft niet aangetoond dat er ooit sprake is geweest van individueel handelen van afzonderlijke bestuurders, noch dat afzonderlijke bestuurders ooit vitale informatie over het project buiten het college hebben gehouden." Daaruit trekt het college de conclusie dat de vier gedeputeerden een gedeelde verantwoordelijkheid hebben en dus met onmiddellijke ingang hun ontslag indienen.

Provinciale Staten van de provincie hebben GS gevraagd de lopende zaken te blijven behandelen, tot er een nieuw college is.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Koren op de molen voor LTO Noord, precies wat ze wilden.
  Mooie zin in het artikel is, democratisch gekozen bestuurders.
  Idd die heeft zeer zeker LTO niet, geen democratie en geen bestuurders.
  Dus die hoeven nooit wat uit te leggen, en dat komt prima uit natuurlijk.
  Nu maar wachten op een LTO uitspraak over deze situatie.
  Wat denkt men, binnen 5 minuten of binnen 25 minuten?

 • info104

  Eindelijk gaan mensen die met gemeenschapsgeld zulke waanzinnige natuurplannen erdoor wilde drukken uit de GS . In een tijd van grote bezuinigingen door een ieder van ons (burgers) moeten bestuurders hierin het goede voorbeeld geven en niet zo roekeloos en onbezonnen met boeren grond en inkomen omgaan , zelfs de rechters hebben dat begrepen . Dus gewoon oprotten met dat soort bestuurders. Laten we gewassen gaan produceren i.p.v. struiken poten , we hebben na 1900 nog nooit zoveel natuur in Ned. gehad als er nu is.Kijk eens 50 jaar vooruit dan zal er een groot tekort zijn aan voedsel volgens de berekeningen, laten we daar nu al aan gaan werken bv met het creeren van nieuwe landbouwgrond. En niet denken dat alles uit het buitenland moet worden gehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.