Home

Nieuws 5134 x bekeken 8 reactieslaatste update:28 okt 2012

'Co Verdaas (PvdA) op shortlist voor landbouw'

Den Haag – De Gelderse gedeputeerde Co Verdaas (PvdA) is in de race om staatssecretaris van landbouw te worden. Maar de post kan ook nog altijd naar een VVD'er gaan.

Dat melden bronnen in Den Haag. Het nieuwe kabinet is in grote lijnen rond, maar de komende dagen moet een aantal puzzelstukjes nog worden gelegd. Duidelijk is dat er een VVD'er minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) wordt: Henk Kamp of Stef Blok. Minder zeker is de kleur van de staatssecretaris op dat departement.

Indien het een PvdA'er wordt, zoals Nieuwsuur vrijdag stellig beweerde, gooit Verdaas hoge ogen. Als lid van het Gelderse provinciebestuur is hij verantwoordelijk voor onder meer water en ruimtelijke ordening. Met die ervaring kan hij ook naar Infrastructuur en Milieu (IM), maar het staatssecretariaat aldaar lijkt te zijn voorbehouden aan partijgenoot Wilma Mansveld. Een liberaal alternatief voor Verdaas is mogelijk oud-minister van Vrom Pieter Winsemius.

Onduidelijk is of het natuurbeleid bij ELI blijft; hierover moet nog een definitief besluit worden genomen. Eerder heeft de PvdA gepleit dit dossier bij IM te leggen, maar in hoeverre dit nog steeds een aangelegen punt is voor de sociaaldemocraten moet blijken.

De verwachting is dat de laatste onbemande posten maandag of dinsdag worden ingevuld.

Laatste reacties

 • Frans-Jan

  begint er op te lijken dat de agrarische stemmen op de vvd ook verloren zijn....

 • jan67

  als we nou is een x een eenheid gaan vormen dan kunnen we mischien is een x wat bereiken tegen die groene jonges clan!!!

 • Mels

  jan67,je bedoeld alle boeren neuzen een kant op?????ha ha ha ha

 • BoB de Bakker

  Co is van de lijst af, hij is de nieuwe Bleeker. Waarom worden vaak provincialen belast met landbouw. Was in het verleden ook al zo, van der Stee voordien nooit van gehoord, Braks, een totaal onbekende toen hij minister werd, Veerman, een grote boer uit de polder enz.

 • John*

  om iets bereiken zal je te taal van de doelgroep moeten spreken. Met het oproepen van een hoop weerstand heb je na 4 jaar nog geen stap gezet.

 • haverboer1

  die Co Verdaas heeft nu al 2 gezichten volgens boerderij.nl

 • jan1966

  Zou ie het verschil weten tussen een koe en een varken?

 • politiek

  Ik blijf bij mijn visie dat de VVD en PvdA een zware taak hebben om de landbouw gezond te maken. Een verantwoordelijke duurzame veilige landbouw. Als er geen markt is voor producten behoren kostprijsverlagingen middels groeibevorderaars/voerbespaarders scherp veroordeeld te worden. MRSA en ESBL , een gevaar voor de humane sector is het gevolg. Hopenlijk wordt het een open en transparant onderdeel in het nieuwe kabinet. Ook het gevoelige onderwerp antibiotica in de veehouderij is nog lang niet opgelost.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.