Home

Nieuws

Chinezen kiezen steeds vaker voor biologsich

Peking - Door een reeks van voedselschandalen in China kiezen Chinezen steeds vaker voor biologische voedingsmiddelen. Zo blijkt uit onderzoek door het Engelse marktbureau Mintel. In het onderzoek geeft 56 procent van de stedelingen in China aan dat ze het laatste jaar steeds meer biologische producten zijn gaan kopen.

Biologische melk (37 procent) werd het vaakst gekocht. Daarna volgen de producten biologische bakolie (35 procent), biologisch varkensvlees (33 procent), biologisch rundvlees (26 procent) en biologische kip (26 procent). Volgens onderzoeker Paul French van Mintel heeft de groei in aankoop van biologische producten te maken met het feit dat Chinezen steeds bewuster met voeding omgaan. "In China zijn voedselschandalen aan de orde van de dag. Ouders willen zichzelf en hun kinderen beschermen en kiezen daarom voor de biologische variant van levensmiddelen", aldus French.

 

In 2011 zijn er zeven grote voedselschandalen in China gedocumenteerd. Vooral de schandalen rondom verontreinigde babyvoeding met melamine (foto) hebben grote impact gehad. Uit het onderzoek van Mintel blijkt dat, als reactie hierop, 43 procent van de ouders het label op babyvoeding extra controleert. Bijna alle Chinezen (97 procent) checkt de houdbaarheidsdatum van voedingsmiddelen voordat ze deze kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.