Home

Nieuws

CSM en BASF slaan handen ineen

Diemen - Chemieconcern CSM begint samen met de Duitse branchegenoot BASF een nieuw bedrijf voor de productie en verkoop van biologisch barnsteenzuur. Dat maakten beide bedrijven vrijdag bekend, zonder op financiële details in te gaan.

BASF en de melkzuurdivisie van CSM, Purac, doen sinds 2009 samen onderzoek naar de productie van biologisch barnsteenzuur en kondigden in 2011 aan een joint venture voor de productie ervan op te richten. De bedrijven zijn er in geslaagd een duurzame en efficiënte productiemethode te ontwikkelen voor het barnsteenzuur en verwachten dat de vraag daarnaar de komende jaren sterk toeneemt.

Het nieuwe bedrijf wordt volgend jaar onder de naam Succinity GmbH opgericht en wordt gevestigd in Düsseldorf. Het barnsteenzuur wordt vanaf het einde van 2013 geproduceerd in een fabriek van Purac nabij Barcelona. De chemieconcerns worden beide voor de helft eigenaar van hun samenwerkingsverband.

De productie begint met een jaarlijks capaciteit van 10.000 ton, waarmee Succinity volgens de chemieconcerns direct marktleider kan worden. Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van een nieuwe fabriek met een capaciteit van 50.000 ton. Het definitieve besluit daarover wordt genomen als de introductie van het biologische barnsteenzuur succesvol verloopt.

Een woordvoerder van CSM noemde de oprichting van het samenwerkingsverband een mijlpaal, die past in het streven van het bedrijf om zich geheel te richten op de productie van melkzuur, speciale ingrediënten en andere voedseltoevoegingen. In dat kader werd het onderdeel Bakery Supplies eerder dit jaar in de etalage gezet.

CSM liet desgevraagd niets los over de investering die met de nieuwe joint venture gemoeid is of over de verwachtingen die het bedrijf heeft van het nieuwe product.

Of registreer je om te kunnen reageren.