Home

Nieuws 837 x bekeken 5 reacties

Buitenlandse seizoensarbeid wordt voordeliger

Den Haag - Overwerk van bijvoorbeeld Polen of Roemenen in de land- en tuinbouw wordt voordeliger, meldde LTO Nederland vrijdag.

De brancheorganisatie heeft met de Belastingdienst afgesproken dat buitenlandse seizoensarbeiders hun gemaakte overuren voortaan onbelast kunnen inzetten voor de kosten van hun huisvesting en reiskosten van en naar het thuisland.

Bij LTO aangesloten werkgevers hoeven hierdoor minder sociale premies en belastingen te betalen over de overuren. De buitenlandse werknemer zelf betaalt minder werknemerslasten en inkomstenbelasting. Hij houdt hierdoor netto meer over, maar verliest wel zijn recht op vakantiegeld en doorbetaald loon bij ziekte.

"Deze regeling geeft ondernemers de mogelijkheid om de kosten voor seizoenarbeid enigszins binnen de perken te houden. Dat is belangrijk voor de concurrentiepositie van de bedrijven", aldus LTO-voorzitter Albert Jan Maat. Volgens LTO kunnen seizoensarbeiders zo bovendien meer geld verdienen in de maanden dat ze in Nederland zijn.

In Nederland werken naar schatting 100.000 buitenlandse seizoensarbeiders. Vooral in de aardbeien- en aspergeteelt wordt veel gebruik gemaakt van deze extra mankracht.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  Waarom alleen lto leden vrijgesteld???? Ik dacht dat je bij de belastingdienst allemaal gelijk bent, maar je kunt er ook koehandel mee bedrijven schijnbaar.

 • schoenmakers1

  is niet erg dat hierin de lto leden een voordeel krijgen, maar dan wil ik ook niet meer meedoen dat de lto weer eens iets stoms afspreekt, dan geld het ineens wel voor iedereen

 • ed12345

  Het lijkt er op dat in de rijke landen de bijstand zo goed is dat lokale mensen liever niks doen en het werk laten doen bij door oost europeanen hier door zuid amerikanen en die bijstanders toch aannemen is vaak een ware catastrophe ze meestal niet vooruit te branden en of dat ze s'morgens op komen dagen is elke dag weer een verrassing

 • ed12345

  Het lijkt er op dat in de rijke landen de bijstand zo goed is dat lokale mensen liever niks doen en het werk laten doen bij door oost europeanen hier door zuid amerikanen en die bijstanders toch aannemen is vaak een ware catastrophe ze meestal niet vooruit te branden en of dat ze s'morgens op komen dagen is elke dag weer een verrassing

 • B bob

  Blanke mensen worden steeds sneller overgevoelig voor lichamelijke arbeid Ed . Het is tevens belangrijk om zittend op de bank en tv te bewaken overdag want er zit zo een andere nietsnut op jouw plek.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.