Home

Nieuws 1189 x bekeken 6 reacties

Brussel wil strengere biobrandstofregels

Brussel - De Europese Commissie wil striktere regels voor biobrandstoffen. Het dagelijks bestuur van de EU wil dat er meer gebruik wordt gemaakt van biobrandstoffen gehaald uit bijvoorbeeld afval, stro en algen in plaats van brandstoffen die van gewassen worden gemaakt.

Op voedsel gebaseerde biobrandstoffen drukken zwaar op de voedselproductie en de prijs van bepaalde gewassen. Met een verschuiving naar andere vormen van biobrandstof moet dit minder worden. "We moeten investeren in biobrandstoffen die niet met voedingsgewassen concurreren," aldus Europees klimaatcommissaris Connie Hedegaard.

Laatste reacties

 • theastrovor

  Onzin natuurlijk. Door het telen van energiegewassen stijgt het rendement op landbouwgrond, ook omdat het overproduktie van voedingsgewassen voorkomt. Daardoor kunnen boeren investeren in de nieuwste technieken en zijn gronden die in europa anders braak zouden blijven liggen nu wel rendabel te betelen.
  Hoe hoger de voedselprijzen, hoe meer er geproduceerd zal worden, hoe meer monden gevoed. Geforceerd verlagen van voedselprijzen betekent daling van voedselproduktie. En zo bevordert het telen van energiegewassen dus ook het produceren van voedingsgewassen. Op EG niveau en op wereldniveau.

 • John*

  voor 200% mee eens.. dankzij de biobrandstoffen krijgen we eindelijk weer een rendabele voedselketen. geen overschotten meer aan vlees, melk, eieren, graan, mais.. alles in balans!

 • drientje

  Nou nou Thea en John, proberen jullie maar eens de hoge kosten van voer eens
  doorberekend te krijgen in de melk- en vleesprijs. Als melk en vlees echt duur worden heeft de consument/supermarkt hele goede alternatieven. Dan zijn de melk- en varkenshouders echt niet meer nodig. Dan ben je dus overgeleverd aan de energie baronnen. Veel succes alvast.

 • gerstiroma

  thea jullie hebben zelf zeker al zo'n biovergister en zitten in het schuitje, ik vind het een verkeerde ontwikkeling het voedsel brengt echt niet zomaar meer op kijk maar naar de macht van de grootwinkel ketens (AH) die verlagen gewoon de inkoop prijs

 • Clintsen

  het heeft lang geduurd maar ze zijn er eindelijks achter hoppa mais en graan prijzen omlaag!

 • gerstiroma

  clintsen; de mais en graan prijzen hoeven niet omlaag, de akkerbouwer mag ook wel wat verdienen, maar de gewassen moeten niet geteeld worden voor de biovergister hier moet alleen afval en restprodukten in

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.