Home

Nieuws 624 x bekeken

Brasil Foods koopt voedselbedrijf Midden-Oosten

São Paolo – Brasil Foods neemt voor 27,9 miljoen euro een belang van 49 procent in Federal Foods, één van de grootste voedselbedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten en importeur van producten van Farm Frites.

De overige 51 procent blijft in handen val investeringsfonds Al Nowais, maar volgens de deal gaat Brasil Foods het management voeren. Het Braziliaanse bedrijf produceert vooral vlees, maar zit ook in de zuivel en maaltijden.

In 2011 distribueerde Federal Foods 92.000 ton voeding met een totale omzet van 206 miljoen euro. Het bedrijf verkoopt al 20 jaar vleesproducten van het merk Sadia, waarvan het toen gelijknamige moederbedrijf samen met Perdigao in 2009 opging in Brasil Foods.

Vleesproducten van Brasil Foods zijn goed voor 65 procent van de totale omzet van Federal Foods, dat met name voedsel importeert voor hypermarkten in de kleine Golfstaten, de hotelketen Holiday Inn en luchtvaartmaatschappij Emirates.

Het bedrijf distribueert ook voedingsproducten van onder meer het Amerikaanse Bunge Foods en het Duitse Agrarfrost.

Of registreer je om te kunnen reageren.