Home

Nieuws 585 x bekeken

Brabant moet beregeningsvergunningen opnieuw bekijken

Den Haag - De provincie Noord-Brabant moet opnieuw kijken naar beregeningsvergunningen die zijn afgegeven aan 22 bedrijven in de omgeving van de natuurgebieden Groote Peel en Deurnsche Peel & Mariapeel.

 

Dat heeft de Raad van State beslist in een procedure die was aangekaart door de Stichting Werkgroep Behoud De Peel.

De provincie heeft in 2010 het verzoek van de werkgroep afgewezen om te kijken of de bergening niet in strijd is met de Natuurbeschermingswet. De provincie vindt dat het gaat om bestaand gebruik, waardoor er geen natuurvergunning zou hoeven worden verstrekt. En waar toch een vergunning vereist zou zijn, hoeft de provincie niet op te treden omdat er concreet zicht bestaat op legalisatie, zegt de provincie.

De Raad van State is het niet met de provincie eens. Dat betekent overigens niet dat nu de vergunningen niet langer geldig zijn. De uitspraak houdt in dat de provincie  opnieuw  moet kijken naar de grondwateronttrekkingen voor beregening.

Of registreer je om te kunnen reageren.