Home

Nieuws 7133 x bekeken 8 reacties

Boetes voor onafgedekte maiswagens

Doetinchem - De politie in de regio's IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Friesland heeft afgelopen dagen op verschillende plekken opgetreden tegen het vervoer van mais in onafgedekte wagens. Ontbrekende afdekking op de wagens levert een boete op van 340 euro.

Tegelijk wordt ook gecontroleerd op de aanwezigheid van waarschuwingsborden op weggedeelten, die door de landbouwwerkzaamheden vervuild raken. Volgens de politie IJsselland  is verscherpt toezicht noodzakelijk, omdat in het verleden ongelukken zijn ontstaan doordat wegen besmeurd raakte met oogstresten, die uit de wagen vielen.

De politie let ook op de verlichting van landbouwvoertuigen en de belading van de aanhangwagens.

De politie in Friesland heeft afgelopen weken intensief gecontroleerd op landbouwverkeer, waarbij eveneens gelet werd op de staat van de landbouwvoertuigen en de manier waarop scherpe delen waren afgedekt. Dat moet bijvoorbeeld bij kuilsnijders.  In de periode van 15 september tot eind vorige week zijn 186 voertuigen gecontroleerd. In 24 gevallen werden waarschuwingen uitgedeeld. 21 bestuurders kregen bekeuringen voor bijvoorbeeld het ontbreken van deugdelijke spiegels en het niet afdekken van scherpe delen.

Laatste reacties

 • Boertje22

  Kinderachtig, maar goed, die agentjes moeten wat te doen hebben als ze de boeven niet kunnen krijgen.

 • Mels

  Netjes laden is in het verleden een moeilijk woord gebleken en is ook logisch,zoveel mogelijk meenemen.Had men de wagens wat minder vol geladen en de borden tevens voor elkaar was dit niet nodig geweest.Ik ben het wel met je eens dat ze de echte boeven niet pakken kunnen,das namelijk veel gevaarlijker voor de platpet himzelf dan verkeersboetes uitdelen alsof ze gratis zijn.....

 • degoosen

  Meende dat lading tussen de schotten en er niet bovenuit keek niet hoefde worden afgedekt. Zo hebben wij tenminste gewerkt met de maisoogst en geen problemen gehad.

 • veehouder10

  betutteling, beetje mais op de weg rijd niemand van tegen een boom. Motorrijders moeten gewoon uitkijken in het oogstseizoen of op de snelweg rijden. Modder waarschuwen met borden moet voldoende wezen vette klei bezem je er niet af. die wegen liggen er oorspronkelijk ter ontsluiting van het landbouwverkeer. Die dure afdeksystemen zijn vaak kwetsbaar.

 • IlseV

  Een bekeuring is terecht als er kilo's mais, lees; een heel zaaibed op de weg ligt. Dit is praktisch nergens het geval. 3 maisblaadjes waaien hier uit de wagen en komt uit tot een bekeuring, men mag naar huis en niet verder rijden voordat de wagen is afgedekt. Of er nou onder of boven de rand wordt geladen, maakt geen verschil. Een kilometer verderop is een ander loonbedrijf aan het hakselen, zonder afdekking, hebben nog geen bekeuring gehad deze maistijd. Het is zeer Streekgebonden, dus welke politie er langs rijdt! Is dit terecht?

 • Bossies

  Krijgen de gemeentes nu ook een bekeuring omdat er zomaar eikels uit de bomen vallen en omdat het blad van de bomen zomaar op de weg waait? Toch net zo gevaarlijk of gevaarlijker dan een beetje opwaaiende maisvlokjes.....?

 • BoB de Bakker

  Modder op de weg hoort niet!! en kan voorkomen worden!! Dit geld net zo goed voor landbouwprodukten

 • Mels

  Groot koerkamp wat jij verkondigt getuigd van dommigheid met hoofdletters,dacht dat de huidige generatie gratis naar school geweest was,maar jij bent er voor niks geweest........

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.