Home

Nieuws 1272 x bekeken 3 reacties

Boete voor onzorgvuldig uitschrijven recepten diergeneesmiddelen

Den Haag - Het veterinair tuchtcollege heeft een dierenartspraktijk 2.000 euro boete opgelegd wegens het verstrekken van recepten voor ontwormingsmiddelen op paardenmarkten.

Op twee paardenmarkten werden in totaal 337 recepten uitgeschreven voor in totaal ruim 6.000 middelen voor paarden, schapen, runderen en varkens. Voor het uitschrijven van de recepten werd geen zorgvuldige diagnose gesteld. Met het recept konden diereigenaren vervolgens bij een verkooppunt medicatie kopen.

Het tuchtcollege oordeelt dat deze werkwijze in strijd is met de regelgeving voor het gebruik van diergeneesmiddelen die uitsluitend op recept van dierenarts (URA) mogen worden verstrekt. Hiervoor moet een goede diagnose worden gesteld bij de dieren. De medewerker van de dierenartspraktijk krijgt van het tuchtcollege een onvoorwaardelijke boete van 2.000 euro.

Laatste reacties

 • B bob

  Iets meer dan 33 cent boete per overtreding ? Dat is wel een erg zware straf. Per product verdienen ze immers maximaal een paar euro .

 • Koeienboer

  Precies B bob, rechter laat gelukkig diergezondheid prevaleren boven regeltjes.

 • B bob

  De Afhankelijkheid van chemische troep bij de reguliere veefolteraars is schrijnend. Een Biologische ondernemer hoeft niet met corrupte dierenartsen te handelen en houd zo meer geld in zijn zak.
  Koeienboer denk dat de diergeneeskunde in het voordeel werkt van de reguliere sector . Erg naief. Het is juist de ondergang .

Of registreer je om te kunnen reageren.