Home

Nieuws 2 reacties

Boehrringer investeert 40 miljoen in vaccins

Hannover - Het farmaceutisch bedrijf Boehringer Ingelheim steekt 40 miljoen euro in een onderzoekscentrum, dat gericht is op de ontwikkeling van vaccins voor de veehouderij. De vestiging van het Boehringer Ingelheim Veterinary Research Center in het Duitse Hannover is vorige week geopend.

Boehrringer zegt dat de ontwikkeling van vaccins belangrijker wordt, nu het gebruik van antibiotica noodgedwongen afneemt. De vestiging in Hannover heeft vijftig laboratoria en dierenverblijven. De Duitse vestiging is vooral gericht op onderzoek voor de Europese markt. Het bedrijf heeft verder onderzoeksinstituten in de Verenigde Staten, Mexico, China en Japan.

Boehringer Ingelheim is een van de 20 grootste farmaceutische bedrijven. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ingelheim, Duitsland, en heeft wereldwijd 145 vestigingen en meer dan 44.000 werknemers. In 2011 behaalde Boehringer Ingelheim een netto omzet van 13,2 miljard euro.

Laatste reacties

  • B bob

    De farmaceutische industrie maakte eerst de resistentiewerking in de veehouderij een stuk eenvoudiger door het verstrekken van uiterst goedkope antibiotica en nu dat het tijd is om het grote geld te gaan verdienen zijn er waarschijnlijk niet meer voldoende Nederlandse ondernemers om een poot uit te draaien. Daarom zal ook dit bedrijf zich voornamelijk in het oosten gaan richten.

  • B bob

    Alleen deze ondernening heeft al een omzet van ruim 13 miljard . dan is het wel aannemelijk dat deze industrie er echt ALLES voor over heeft om de Biologische Sector klein te houden !

Of registreer je om te kunnen reageren.