Home

Nieuws

Bleker houdt vast aan datum invoering dierwelzijnseisen

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker houdt onverkort vast aan de invoering van de dierwelzijnseisen per 1 januari 2013. Hij vindt de trage afhandeling van de vergunningsprocedures door de provincies en lokale overheden geen reden om te gaan schuiven in het beleid. Dat schrijft hij in een brief van 4 oktober jongstleden.

Hij reageert daarmee op Kamervragen van Helma Lodders en Janneke Snijder naar aanleiding van het artikel in Boerderij Vandaag ‘Brabantse boer klem door vele procedures’. Bleker vindt dat het niet goed is voor het imago van de Nederlandse varkenshouderij en voor degene die al wel hebben geïnvesteerd om te gaan schuiven in het beleid.

Afgelopen voorjaar heeft Bleker al in een brief aan de provincies en lokale overheden verzocht de vergunningsprocedures te bespoedigen, zodat zo veel mogelijk bedrijven per 1 januari 2013 aan de Europese eisen van dierwelzijn kunnen voldoen. Volgens de staatssecretaris heeft deze actie er toe geleid dat een aantal vergunningen is verleend. Hij zal de komende weken opnieuw de provincies en lokale overheden verzoeken prioriteit te verlenen aan deze aanvragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.