Home

Nieuws 299 x bekeken 4 reacties

Biologische sector in VS goed voor 0,9 procent landbouwomzet

Washington – De biologische sector in de VS heeft in 2011 3,53 miljard dollar (2,7 miljard euro) omgezet. Daarmee is de biologische sector goed voor 0,9 procent van de totale landbouwomzet, aldus het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Meer dan 60 procent van de omzet wordt met gewassen gerealiseerd.

Het biologisch gecertificeerde areaal bedroeg 1,47 miljoen hectare wat 0,4 procent van het totale landbouwareaal. In de VS worden de arealen en omzetten niet elk jaar door de USDA bijgehouden. In 2008 wees een onderzoek op een omzet van 3,16 miljard dollar maar hierbij waren ook nog niet gecertificeerde biologische telers meegeteld.

Een onderzoek van de Organic Trade Association wees eerder op een totale biologische voedingsomzet van bijna 30 miljard dollar. De organisatie roept boeren dan ook op over te schakelen zodat minder hoeft te worden vertrouwd op importen. Het grootste biologische areaal staat in de staat Californië, gevolgd door Wisconsin en New York.

Laatste reacties

 • B bob

  Qua omzet is de Biologische sector geen bedreiging maar de reguliere sector haat het om gewezen te worden op het feit dat je zonder chemische troep en dergelijke gewoon een mooi product kan telen. Voordeel is dat de Natuur intact blijft voor de volgende generatie's

 • ikkethuis

  b bob, er is wel een mooi product te telen, maar het probleem is dat het veel extra werk en andere kosten mee brengt, welke niet of minimaal betaalt worden omdat het product dan simpelweg veel te duur wordt. ( 200 jaar geleden kon het ook). Voor enkele mensen die meer uit willen geven voor voedsel gaat dit, maar niet voor iedereen. Waarom begrijp jij dit niet??????

 • Mels

  ikkethuis,omdat ie is vergroeid met zijn oogkleppen,ondanks de dikke koppen in de VS zitten ze toch strak bij Bobje om zijn bolletje.....Ik ga er namelijk vanuit dat Bob geen Amerikaanse dikkop is....

 • Ross

  Klopt 15 hoog in een flatje en met google.
  O ja en van onze centen.

Of registreer je om te kunnen reageren.