Home

Nieuws 748 x bekeken

Biodieselfabriek Delta Biovalue maakt doorstart

Eemshaven – Biodieselfabriek Delta Biovalue maakt een doorstart. Dat heeft de curator, Harm Jan Meijer van De Haan Advocaten en Notarissen, bekendgemaakt.

De nieuwe eigenaar is het Oostenrijkse Bio-Oil, dat op zo kort mogelijke termijn de productie wil hervatten. Oorspronkelijk wilde Delta Biovalue 1.500 koolzaadtelers werven als leveranciers maar Bio-Oil heeft nog geen specifieke productiedoelstelling.

Hiermee komt een einde aan een lange periode van stilstand. In juli 2010 werd de fabriek, toen eigenaar van de Zeeuwse energieproducent Delta, stilgelegd met oplopende verliezen. Pogingen om de fabriek daarna te verkopen liepen spaak waarna in december het faillissement volgde.

De verkoop was volgens de curator lastig omdat de productietechniek niet meer aan de laatste eisen voldeed en investeringen vergt. Daarna vormden juridische aspecten rond de milieuvergunningen en productielicenties obstakels. Groningen Seaports, eigenaar van de grond, is verheugd dat de fabriek een nieuwe toekomst vindt. Groningen Seaports wil als havenbedrijf voorloper zijn met duurzame energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.