Home

Nieuws 2474 x bekeken 12 reacties

Bio+ eerste met veefoto's op vleesverpakking

Nijkerk - Het label voor biologisch vlees Bio+ toont als eerste in de Nederlandse supermarkten foto's van de dieren op de vleesverpakking. De nieuwe verpakking is ook voorzien van een QR-code die informatie geeft over de herkomst.

Door een QR-code met informatie over de herkomst op de verpakkingen te zetten, wil Bio+ de afstand tussen boer en consument verkleinen. Na het scannen van de QR-code op de vleesverpakking verschijnt een webpagina met filmpjes over en interviews met varkenshouders, rundveehouders en pluimveehouders. Deze vorm van communiceren past volgens Henk Gerbers, voorzitter van de Stichting Merkartikel Bio+, goed bij biologisch. “In de biologische keten staat ‘transparantie’ hoog in het vaandel. Door middel van de QR-code geven we daar invulling aan omdat je letterlijk een kijkje in de biologische keten neemt.”

Niet alleen de QR-code is nieuw aan de verpakking. Bio+ laat ook als eerste in de Nederlandse supermarkten nu foto's van de dieren op de vleesverpakking zien. “Met deze afbeeldingen laten we zien dat biologische dieren hun natuurlijke gedrag mogen vertonen. Zo ook mogen biologische varkens hun krulstaart behouden. Bovendien kunnen de dieren zelf kiezen of ze in de stal of in de buitenlucht willen zijn”, aldus Gerbers.

Vlees van Bio+ wordt vanaf nu in een staande verpakking gepresenteerd, waardoor er meer ruimte is op het schap voor een breder assortiment. De keuze is makkelijker gemaakt doordat elk diersoort een eigen kleurcodering op de verpakking heeft gekregen. Alle vleesproducten worden voorzien van het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming met 3 sterren. Bio+ wordt verkocht in alle supermarkten behalve AH, Aldi en Lidl.

Laatste reacties

 • B bob

  Goed bezig !

 • Boer koekoek

  B bob jij bent zeker ook bio boer beetje kansloos dat iedereen voor de gek wordt gehouden,zoals ze in de hele wereld doen en iedereen geloofd het, laat me niet lachen kansloos deze onzin vertel de burger ook maar wat er allemaal in zit dan is het eten wel over bv frikandelen,of kroketten,

 • B bob

  Denk over 10 jaar even terug aan hoe je nu dacht over Natuurlijk geproduceerde Voeding Jan. De moderne Mens gaat momenteel als een waarzinnige door het leven en gaat een gewisse ondergang tegemoet.

 • Boer koekoek

  b bob dat was een film de untergang,de realiteit is ver te zoeken maar ik vroeg of je ook zo 1 was met die dikke gebreide sokken figuur met een baard????????????

 • B bob

  Jan, jouw reactie;s zijn een beetje warrig Zou je morgenvroeg even na kunnen lezen wat je hebt geschreven en er een duidelijke reactie van willen maken ?
  Ik begrijp dat je mij alleen maar wil beledigen en dat is jouw goed recht . Ik wil wel een scherp antwoord terug geven . Er zijn immers lezers die vooral uit leedvermaak de reactie's lezen.

 • Boer koekoek

  dus jij of u bent dus ook bio met 1 of 3 sterren???

 • B bob

  Ik ben biologisch ondernemer in the USA Jan. Volgens de Skalnormen dus met 3 sterren.

 • Boer koekoek

  hebben ze daar ook groene stroom????

 • mtsharteveld1

  Heb eergister toevallig eens vanillevla van dit merk gekocht... Sorry, maar wij vinden het smaakloos! Nooit meer, met of zonder echte koe op de verpakking, los van de discussie of biologisch beter is of niet...

 • B bob

  Jan, in the States is ook groene stroom uit zon en wind volop beschikbaar.
  Zelf produceer ik voor 400 huishoudens groene stroom.
  mtsharteveld is zo gewent geraakt aan de chemische antiklontermiddelen en smaakverfijners dat hij een eerlijk product niet meer kan waarderen. Kijk even naar de gevolgen van de kleurstoffen die in reguliere zuivel zitten ! Dan begrijp je waarom zoveel mensen aan de ritalin zitten omdat ze geestelijk in de war zijn. Dat je nog een discusie aan wil gan over het belang van een Chemievrije voedingsketen geeft jouw verknipte beeld van de werkelijkheid aan. De mens heeft een evolutie doorgemaakt zonder zware petrochemische middelen en de meest nare ziekten steken de kop op sinds de tijd dat de Mens begonnen is met het 'verbeteren 'van de voedingsproductie .

 • Elevage

  Lijkt mij een prima systeem. Kan iedereen zien hoe dit vlees geproduceerd is.
  Wellicht dat mensen dan eens een bewuste keuze maken mbt het vlees dat ze eten en niet wekelijks hun portie paardenvlees bij MacD naar binnen slaan.

 • Mozes

  Een uitstekend initiatief. Moeten ze in de gangbare veehouderij ook doen. FrieslandCampina is al langer bezig hun producten van een code te voorzien waarmee de consument kan zien van welke veehouders de melk afkomstig is. Het verkleind de afstand tussen boer en consument, het voorkomt negatieve fantasiebeelden en zet het winkelmerk buiten spel waardoor de marktpositie van de boer sterker wordt.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.