Home

Nieuws 983 x bekeken

Betaalschema Dienst Regelingen lijkt weer op orde

Den Haag – Bij minimaal 82 procent van de boeren wordt voor het einde van het jaar de bedrijfstoeslag bijgeschreven.

Daarmee ligt het betaalschema van de inkomenssteun weer op het niveau van vier jaar geleden.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer. De afgelopen jaren liep de uitbetaling steevast vertraging op. Dit kwam vooral door de kritiek van de Europese Commissie op de Nederlandse perceelsregistratie en de problemen die uitvoeringsorganisatie Dienst Regelingen ondervond om hier een oplossing voor te vinden.

Volgens Bleker is dat nu verleden tijd. Hij verwacht dat voor 28 februari 95 procent van de aanvragers is uitbetaald en op 1 mei vrijwel iedereen zijn steun heeft ontvangen. Het subsidiebedrag voor de brede weersverzekering wordt naar verwachting in december bijna volledig uitbetaald, terwijl de subsidies voor agrarisch natuurbeheer vanaf januari worden uitgekeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.