Home

Nieuws

Besmet voedsel zorgt voor duizenden gastro-enteritis-gevallen in Duitsland

Berlijn - In het oosten van Duitsland hebben tegen de 8500 personen, voornamelijk kinderen en jongeren de afgelopen dagen acute gastro-enteritis opgelopen. De autoriteiten vermoeden dat de oorzaak moet worden gezocht bij besmet voedsel in kantines van kinderdagverblijven en jeugdopvangcentra.

Welk virus of bacterie voor de problemen heeft gezorg is nog niet bekend. Een door de federale overheid en deelstaten in het leven geroepen coördinatieteam probeert onder hoge druk uit te vinden waar de bron van de besmetting ligt. Het hoogtepunt van de besmettingsgolf lijkt inmiddels achter de rug, deelt het nationale volksgezondheidslaboratorium Robert Koch-Institut mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.