Home

Nieuws 773 x bekeken 1 reactie

'Beantwoording Kamervragen duurt te lang'

Amsterdam - Ministers en staatssecretarissen doen te lang over het beantwoorden van schriftelijke Kamervragen. Ze nemen er bijna vijf weken (gemiddeld 33 dagen) de tijd voor, terwijl de antwoorden binnen drie weken binnen moeten zijn. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de Volkskrant naar de 10.000 Kamervragen die zijn gesteld tijdens het eerste kabinet-Rutte.

Minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel had de meeste tijd nodig, gemiddeld 39 dagen. Sociale Zaken was met 28 dagen het snelst.

Kamerleden zeggen zich te ergeren aan de trage beantwoording. ,,Het frustreert je werk als antwoorden zo lang op zich laten wachten. Het stellen van Kamervragen is gewoon een informatierecht", zegt SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen. De nieuwe Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg zegt in de krant dat ze bewindslieden gaat aansporen Kamervragen sneller te beantwoorden.

Als bron voor Kamervragen worden De Telegraaf en de Volkskrant het vaakst aangehaald. De meeste vragen gaan over de zorg, veiligheid en Europa.

Eén reactie

  • B bob

    Straks gaan ze ook nog kijken of alle kamerleden wel voldoende aanwezig zijn in de Kamer LOL . Het is steeds moeilijke voor de beroepsleugenaars om hun corrupte instelling te verbloemen en de Burgers zijn veel te mondig geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.