Home

Nieuws 393 x bekeken

Bauernverband met vleesorganisaties in nieuw dierenwelzijnsinitiatief

Berlijn - Het Deutsche Bauernverband (DBV) bereidt in samenmwerking met de rund-, varkens- en pluimveevleesorganisaties nieuwe dierenwelzijnsinitiatieven voor, buiten de ketenbeheersorganisatie QS om. De gesprekken over een welzijnsmodel ’Initiative Tierwohl’ zullen de komende wintermaanden worden geïntensiveerd, zo kondigt het Bauernverband aan.

"Wij boeren willlen met elke investering in een nieuwe stal een verbetering van het welbevinden van dieren en de werkomstandigheden bereiken," licht DBV-voorzitter Joachim Rukwied toe. De opzet is met name ook de grootgrutters bij de gesprekken te betrekken. "Meer dierenwelzijn gaat niet samen met zo laag mogelijke consumentenprijzen," aldus Rukwied.

Of registreer je om te kunnen reageren.