Home

Nieuws 3733 x bekeken 6 reacties

Aardbeien boosdoener Duitse diarree

Berlijn - De grootste voedselvergiftiging ooit in Duitsland is te wijten aan aardbeien uit de diepvries. Dit heeft de Federale Voedsel- en Warenautoriteit vrijdag bevestigd. Sinds eind september hadden 11.000 kinderen diarree gekregen.

De kinderen hadden allemaal gegeten in scholen en andere instellingen die maaltijden kregen van cateraar Sodexo. De besmetting is terug te voeren op een toetje waarin aardbeien uit de diepvries waren verwerkt, aldus Bild, de grootste krant van Duitsland.

Laatste reacties

 • agratax2

  Hoor net dat deze aardbeien made in China zijn. Moeten we ook al onze zomerkoninkjes uit dat land halen, waar ze het niet zo nauw nemen met de voedsel veiligheid. Het begint er steeds meer op te lijken, dat de Wereld Handel boven de gezondheid van mensen gaat. Je eten laten maken in een 'goedkoopte' land en zelf werkeloos zijn, kan toch nooit positief uitwerken op je economie?

 • johan58

  Shit Happens

 • Jaap 109

  En waar komen die aardbeien vandaan? Waarschijnlijk uit Duitsland want men stelt niemand verantwoordelijk!!!!

 • ronner

  Het interesseert me geen fluit waar mijn scheerapparaat of mijn mobieltje wordt gemaakt (de 'dode' waar), maar alleen een volslagen gek (en dat zijn er kennelijk heel veel) haalt het in zijn minimaal aanwezige hersens om met voedsel heel de wereld over te sleuren. Het zou goed zijn als mensen uitsluitend hun voedsel uit de kleine (oorspronkelijke EU) zouden laten komen. (zonder dat dat via zijwegen in andere landen terecht is gekomen voor ver-of bewerking en verpakking).

  drs. H.J. Ronner, dierenarts

 • agratax2

  Ronner. Geheel mee eens, dat slepen maakt alleen de handel rijker en kost veel transport energie en werkeloosheid in de EU.

 • T@deler

  @Jaap 109 niet uit Duitsland maar wel uit een Chinese Provincie met Duitse geschiedenis.
  Het was vroeger gedeeltelijk een kolonie van het Duitse rijk.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.