Home

Nieuws

'Aantal landen met extreme honger omlaag'

Washington – Er zijn 20 landen waar honger een extreem alarmerend niveau bereikt heeft. Dat meldt het International Food Policy Research Institute (Ifpri), dat vorig jaar 26 probleemlanden telde en in 1990 43.

Burundi, Eritrea en Haïti staan er volgens de organisatie het slechtst voor. Om de honger nog verder te bestrijden moet op een slimmere manier worden omgegaan met land, water en energie, aldus het Ifpri. Mogelijk heerst in 21 landen extreme honger want voor Congo kon de situatie niet objectief worden vastgesteld, stelt Ifpri. De meeste laagscorende landen liggen in Afrika bezuiden de Sahara en in Zuid-Azië. Het instituut, schrijft dat hogere voedselprijzen de laatste vijf jaar steeds meer mensen in de problemen brengen. De wereldwijde uitgaven aan voedsel zijn door oplopende prijzen voor onder meer mais en tarwe in 2007 en 2008 met 40 procent toegenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.