Home

Nieuws 418 x bekeken 3 reacties

AH verduurzaamt producten eigen merk

Zaandam - Supermarkt Albert Heijn gaat uiterlijk 2015 in alle eigenmerkproducten alleen nog verantwoorde grondstoffen verwerken. Albert Heijn wil daarvoor samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) de internationale productie van palmolie, soja, vis, hout en papier duurzamer maken. Dat hebben de supermarktketen en het WNF zondag laten weten.

Als gevolg daarvan zullen eind 2013 al alle voedings- en verzorgingsproducten van het eigen merk alleen nog duurzame palmolie bevatten. Palmolie zit onder meer in margarine, koek, zeep en cosmetica. En vanaf eind 2015, zo stelt AH, liggen er uitsluitend eigenmerkproducten van hout en papier met het duurzame FSC-keurmerk. Ook worden de magazines, zoals Allerhande, dan gedrukt op FSC-papier.
Daarnaast werken Albert Heijn en WNF samen om leveranciers van zuivel, vlees en eieren vanaf eind 2015 veevoer met verantwoorde soja te laten gebruiken. Ook zal de winkel dan alleen nog duurzaam gevangen vis met MSC-keurmerk of verantwoord gekweekte vis met ASC-keurmerk aanbieden.

Laatste reacties

 • politiek

  Een goede ontwikkeling met hopenlijk ook weer gezonde boeren gezinsbedrijven met correcte producten die de maatschappij wil.

 • koeboertje

  AH wil samenwerken met de leveranciers om verantwoorde producten te leveren, dit zal dan zeker weer met een flinke korting van de leveranciers bedongen worden .
  En AH met de eer strijken en de marge pakken , wie trapt hier nog in

 • politiek

  Koeboertje , als je niet in staat bent om verantwoorde duurzame producten te leveren aan AH, dan moet je daar inderdaad NIET intrappen. Mogelijk , en dat hoop ik voor u , is er in buitenland markt voor u of bij een andere super in Nederland.
  Uiteraard dienen de marges , die groter zullen zijn , correct verdeelt moeten worden tot en met de boer. AH dient zijn maatschappelijke verantwoording te pakken naar een correcte verantwoorde veehouderij. Niet alleen voor eigen gewin, 1 winnaar dus , maar voor 4 winnaars. Burger , boer, dier en uiteraard AH zelf. Zonder meer zijn er daar modules voor. Gewoon duurzaam verantwoord water is momenteel ook al fors duurder als de industriemelk bij de super. Niet alleen wil de klant/consument die duurdere prijs gewoon betalen , maar men legt er ( water) ook nog veel meer van in het winkelwagentje. Verantwoordelijke duurzame producten zijn dus GEEN industrieproducten die van industriele veehouderijfabrieken afkomen die misschien wel minder kg. voer nodig hebben voor een kg. vlees of melk ( lagere kostprijs en milieubelasting) Ook het uitzetten van luchtwassers, gebruik van groeibevorderaars en antibiotica,s is kostprijsverlagend, maar weer wel milieubelastend en fors belastend naar volksgezondheid. AH zal moeten kiezen of deze voor duurzaam en verantwoorde producten wil gaan , en de boer zal dat ook moeten doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.