Home

Nieuws 856 x bekeken

33 dodelijke ongevallen Britse landbouw

Londen - In de Britse landbouw zijn in het administratieve jaar tot 1 april 2012 33 mensen bij ongevallen om het leven gekomen. De landbouw neemt daarmee bijna 20 procent van alle arbeidsgerelateerde dodelijke ongevallen voor zijn rekening. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Health and Safety Executive (HSE), de Britse arbeidsinspectie.

Ondanks vele veiligheidscampagnes ligt het aantal dodelijke slachtoffers al jaren op hetzelfde peil. Hetzelfde geldt voor het aantal zware verwondingen, dat in de verslagperiode uitkwam op 362 vergeleken bij 354 een jaar eerder. Verder waren er nog eens 671 slachtoffers die door hun verwondingen minstens drie dagen niet konden werken, aanzienlijk meer dan de 594 van dergelijke gevallen die een jaar eerder werden gerapporteerd.

Hoofd afdeling landbouwzaken Graeme Walker: ''Het is algemeen bekend dat de landbouw één van de moeilijkste sectoren is om in te werken. Hoewel deze cijfers nog gunstig afsteken tegenover andere landen in Europa maken ze tegelijkertijd duidelijk dat er nog heel wat te doen is. Te veel levens blijven verloren of beschadigd. Ik weet dat de landbouw zelf dit onderkent en het probleem ook probeert aan te pakken. HSE blijft met de boeren samenwerken om het bewustzijn over de risico's verder te versterken.''

Of registreer je om te kunnen reageren.