Home

Nieuws

Zwartste kerst voor Tesco in decennia

Londen – Tesco, het grootste supermarktconcern van Groot-Brittannië, heeft de slechtste kerstperiode achter de rug in decennia.

De tegenvallende verkopen tijdens de feestdagen noopten het bedrijf donderdag tot een winstwaarschuwing voor het gebroken boekjaar 2012/2013.

Tesco verwacht dat de winst in het jaar dat loopt tot februari 2013 amper zal toenemen. Analisten rekenden tot dusver op een winstgroei van 10 procent. Tijdens de kerstperiode daalde de verkopen in winkels die langer dan 1 jaar open zijn met 2,3 procent. De marktkenners gingen hier uit van een daling van 0,9 procent.

”Uitdagende marktomstandigheden in de thuismarkt en met duidelijke signalen van toenemende terughoudendheid elders, hebben de winstgevendheid zwaarder dan verwacht onder druk gezet tijdens de belangrijke kerstperiode”, aldus bestuursvoorzitter Philip Clarke van Tesco. Het bedrijf haalt 70 procent van zijn omzet in het Verenigd Koninkrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.