Home

Nieuws

'Zorgboer' uit Ens vandaag voor rechter om ontucht

Lelystad – Een 51-jarige 'zorgboer' uit Ens (Flevoland) moet zich dinsdag voor de rechtbank in Lelystad verantwoorden voor ontucht en misbruik van jonge meisjes. De kinderen zaten in de opvang in zijn agrarisch kinderdagverblijf ’Onze Boerderij’.

De politie hield de verdachte op 21 december 2010 aan, nadat de ouders van twee meisjes die op zijn kinderopvang zaten aangifte van misbruik hadden gedaan. Hij runde toen de opvang met zijn vrouw, die het verblijf dezelfde dag nog voorgoed sloot.

Op 1 december 2011 besloot de rechtbank in Lelystad dat de beklaagde zijn proces niet langer in de gevangenis hoefde af te wachten. Hoewel het Openbaar Ministerie protesteerde, achtte de rechtbank het van belang dat de Ensenaar zo snel mogelijk zou beginnen aan een behandeling tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.


Tot 10 januari zat hij thuis onder elektronisch toezicht. Hij mag geen contact met jonge kinderen zoeken. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.