Home

Nieuws 2 reacties

ZLTO en Roos Vonk hebben 'goed gesprek'

Den Bosch - De Nijmeegse hoogleraar Roos Vonk en ZLTO bestuurders Maarten Rooijackers en Hans Huijbers hebben woensdag hun standpunten uitgewisseld over de veehouderij.

De afspraak dateerde nog van anderhalf jaar geleden, toen een groep hoogleraren onder aanvoering van Roos Vonk een manifest voor duurzame veehouderij uitbracht. Een woordvoerder van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie zegt dat het gesprek meer bedoeld was om naar elkaars standpunten te luisteren, dan om tot overeenstemming te komen.

Vonk zegt dat het een goed gesprek was. “Maar het is veel te voorbarig daar nu al conclusies uit te trekken. Het was een verkenning, een oriënterend gesprek.”

ZLTO heeft in het gesprek duidelijk gemaakt dat in haar visie de veranderingen niet door de overheid kunnen worden afgedwongen, maar dat de marktvraag een bepalende rol speelt. “Het was goed dat wij hebben kunnen uitleggen wat ZLTO op dit moment zowel in beleid als in geld doet aan de verduurzaming van de veehouderij”, aldus de ZLTO-woordvoerder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vonk vond het veel te voorbarig om nu al conclusies te trekken, echter wanneer die haar hadden aangestaan had ze die allang gepubliceerd !
  Overigens zonde van de moeite om met deze afgebrande nep-wetenschapper in gesprek te gaan.
  Wellicht loont het de moeite om het lijstje `hoogleraren`die het manifest klakkeloos hebben ondertekent eens na te lopen wat die zoal hebben onderzocht en gepubliceerd.
  Kan me niet aan de indruk ontrekken dat hier nog wel enige duimzuigers tussen zitten.

 • no-profile-image

  Snap niet dat deze vrouw nog hoogleraar is, de ZLTO had juridische stappen tegen haar moeten ondernemen, maar nee hoor wat doen ze, ze gaan een gesprek aan met deze laagleraar !!!

  Met haar hufterige gedrag probeert ze de hele nederlandse landbouw in de goot te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.