Home

Nieuws 451 x bekeken 3 reacties

Wild zwijn en damhert niet welkom in Utrecht

Utrecht – Wilde zwijnen en damherten mogen worden afgeschoten zodra ze de provinciegrens van Utrecht passeren.

Alleen edelherten zijn welkom op de Utrechtse Heuvelrug, maar dan een maximum aantal van 200. Dat stelde een woordvoerder van de provincie dinsdagmorgen naar aanleiding van een beleidsnota die de provincie heeft aangenomen.

Volgens de nota is er geen plek voor de dieren in een van de dichtstbevolkte provincies van Nederland. Damherten en edelherten vormen een gevaar voor het verkeer en zorgen samen met wilde zwijnen voor veel landbouwschade.

Op dit moment zijn er nog geen edelherten in de provincie Utrecht. Wel leeft er een populatie van ongeveer 50 damherten in natuurgebied Plantage Willem II in Elst. Deze dieren, die afstammen van tamme herten, mogen overigens gewoon blijven. Ook de twee wilde mannetjeszwijnen die ergens rondlopen in de provincie zullen niet meteen worden afgeschoten, maar pas als ze voor schade zorgen.

Met de nota wil de provincie haar beleid over wildbeheer af hebben ’voordat het echt nodig is’, aldus de woordvoerder.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Zo zo worden ze wakker in Utrecht.

  • no-profile-image

    Waren de andere provincies ook maar zo slim en wakker.

  • no-profile-image

    Best wel zielig voor de slimmetjes

Of registreer je om te kunnen reageren.