Home

Nieuws

Werktijdverkorting voor binnenvaart door stremming Twentekanaal

Den Haag – Binnenvaartondernemingen die niet kunnen doorvaren vanwege de kapotte sluis in het Twentekanaal bij Eefde kunnen voor hun medewerkers werktijdverkorting aanvragen.

Dat zegt minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Kamp heeft de bestaande wettelijke regeling werktijdverkorting voor deze calamiteit opengesteld. Het ministerie heeft inmiddels elf aanvragen van binnenvaartondernemingen ontvangen, voor in totaal dertig werknemers.

Voor de werktijdverkortingsregeling moet de werkvermindering van het bedrijf ten minste 20 procent zijn en minimaal twee weken duren. Als de binnenvaartschippers aan de voorwaarden voldoen krijgen de werknemers een WW-uitkering voor de niet-gewerkte uren.

Door het gestremde kanaal zijn Forfarmers en Hendrix UTD zwaar getroffen, omdat ze door de stremming de veevoergrondstoffen niet per schip kunnen aanvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.