Home

Nieuws

Wereldproductie diervoer bereikt recordvolume

Lexington - De wereldproductie van diervoeders heeft een record bereikt van 873 miljoen ton.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse voeradditievenbedrijf Alltech. In het onderzoek werd de diervoederproductie van 132 landen bekeken. Hierbij werd gekeken naar voer voor varkens, rundvee, pluimvee, paarden, huisdieren en vissen. Hieruit bleek dat het wereldvolume is gestegen van 717,6 miljoen ton in 2010 tot 873 miljoen ton afgelopen jaar.

Azië neemt het voortouw in de productie van diervoeder. Op dit continent werd afgelopen jaar 305 miljoen ton geproduceerd, waarvan 175,4 miljoen ton in China. In Europa werd vorig jaar 200 miljoen ton geproduceerd, gevolgd door Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten/Afrika met respectievelijk 185 miljoen, 125 miljoen en 47 miljoen ton.

Van het totale volume diervoeder is 44 procent pluimveevoer. Rundveevoeding komt neer op meer dan 220 miljoen ton, exclusief ruwvoer. De volumes voor varkens, paarden en huisdiervoer zijn gelijk gebleven met 2010. Visvoer is de grootste stijger met een productie van bijna 30 miljoen ton in 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.