Home

Nieuws 310 x bekeken

Week met flinke kou op komst

De Bilt - Het wordt komende week erg koud door de combinatie van vorst en wind. Bovendien bestaat de kans dat in delen van Nederland zondagnacht of maandag overdag een klein laagje sneeuw valt.

Dat stelden de meteorologische diensten Weerplaza en het KNMI zaterdag. Van zondag tot en met donderdag is er ’s nachts lichte tot matige vorst, aldus een woordvoerder van het KNMI. Ook overdag komt het kwik dan op de meeste plaatsen niet meer boven nul uit.

Aan het eind van de week kan het op een aantal plaatsen ’s nachts en in de ochtend mogelijk zelfs streng vriezen, met temperaturen beneden de min 10 graden Celsius plaatselijk.

Bij de sneeuw van komende zondagnacht of maandag overdag zou het plaatselijk gaan om een dun laagje hooguit, nuanceert Harry Geurts van het KNMI. Maar de kans bestaat wel voor het hele land. "Al maakt het oosten meer kans op enige sneeuw dan de rest van Nederland.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.