Home

Nieuws 188 x bekeken

Waterstand in grote rivieren gaat zakken

Lelystad - De waterstand in Rijn, Waal en IJssel zakt sneller dan het Infocentrum Binnenwateren in Lelystad eerder verwachtte.

Zondag bereikt de Rijn bij Lobith een stand van 13.95 meter boven NAP. De verwachting is dat de Rijn maandag uitkomt op 14.10 meter boven NAP. Vermoedelijk zakt het water dinsdag naar een peil van 14.05 boven NAP en later in de week staat de Rijn bij Lobith op ruim 12.00 meter boven NAP, aldus het centrum zondag. Dat zijn normale waterstanden voor deze tijd van het jaar.

Eerder leek het erop dat Rijn en Waal maandag of dinsdag de hoogste stand zouden bereiken. Zondag bleek echter dat de aanwas veel minder snel gaat en dat het peil van de Rijn in het zuidelijk deel van het Duitse stroomgebied alweer zakkende is. In Nederland staan op veel plaatsen uiterwaarden vol. Hier en daar is een kade ondergelopen, maar op de Waalkade in Nijmegen houden kijkers nog droge voeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.