Home

Nieuws 208 x bekeken

Waterschap zet nog twee gebieden onder water

Groningen – Het waterschap Hunze en Aa’s laat donderdagmiddag in de provincie Groningen twee grote natuurgebieden volstromen met water.

Dat is nodig om de stad Groningen, Hoogezand en Winschoten droog te houden, meldde het waterschap. Het gaat om de polders bij Westerbroek en Kropswolde.

Het waterschap heeft in de nacht van woensdag op donderdag 3 miljoen kubieke meter water op de Dollard kunnen lozen, maar dat is niet genoeg. Bovendien verwacht Hunze en Aa's dat de komende tijd geen water kan worden gespuid op zee.

Het doorsteken van de dijk bij Kropswolde heeft wel wat vertraging opgelopen, omdat er nog een paard in de polder rondliep. Het dier is inmiddels in veiligheid.

De natuurgebieden hebben een totale oppervlakte van 450 hectare. Dat betekent dat er een kleine 5 miljoen kubieke meter water kan worden geloosd. Het waterschap Noorderzijlvest zette woensdag al het natuurgebied De Onlanden bij Peize in Noord-Drenthe onder water. Daar kan 3 miljoen kubieke meter water worden opgevangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.