Home

Nieuws 222 x bekeken

WSPA blijft strijden tegen veetransporten

Den Haag – Dierenwelzijnsorganisatie WSPA haalde maandag de miljoenste handtekening op voor de 8hours-petitiecampagne tegen lange veetransporten over Europese snelwegen.

WSPA en bijna honderd andere organisaties zullen naar verwachting eind januari de handtekeningen aanbieden aan Eurocommissaris John Dalli in de hoop dat de huidige wetgeving rondom langeafstandstransporten wordt aangepast.

Op 10 november jl. kwam de Europese Commissie met een evaluatierapport over de kwestie en concludeerde dat er geen wijzigingen in de wetgeving nodig zijn. WSPA haalt al sinds twee jaar handtekeningen op tegen deze kwestie. Samen met bijna honderd andere Europese dierenwelzijnsorganisaties pleit de WSPA voor een aanpassing van de huidige wetgeving, zodat dieren maximaal acht uur onderweg mogen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.