Home

Nieuws 213 x bekeken 1 reactie

Voedselbank naar vakbeurs horeca

Amsterdam - "Vernietigen van voedsel kost veel geld, maar weggeven kost niets.''

Onder dat motto is Voedselbanken Nederland volgende week present op de vakbeurs Horecava in Amsterdam. Voedselbanken Nederland mag in een stand de boodschap uitdragen dat voedsel dat over de uiterste houdbaarheidsdatum is, niet weggegooid hoeft te worden, maar is te hergebruiken.

De voedselbanken kampen met voedselschaarste, terwijl steeds meer mensen er aankloppen. Ook zijn ze op zoek naar vrijwilligers en fondsen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Riny

    Het is erg dat er voedselbanken nodig zijn, maar ze doen zeer goed werk. Het is belachelijk dat voedsel wat over datum is ,weggooit wordt. De mensen begrijpen die datum niet, deze is wettelijk verplicht, maar zich niets over de houdbaarheid. Daarom is het schandalig hoe er met voedsel om gegaan wordt. De producent ontvangt de kostprijs meestal, lang niet. Dit is zorgelijk, zij leggen het loodje en dan wordt het voedsel onbetaalbaar voor zeer veel mensen. Luxe, sterke drank en drugs worden zeer duur betaald. Dit zijn dingen die niet nodig zijn en waar velen aan kapot gaan! Maar die schreeuwen het hardst dat het voedsel niet goed is en niet duurzaam!

Of registreer je om te kunnen reageren.