Home

Nieuws 235 x bekeken 1 reactie

‘Voedsel duurder door olieprijs, niet door biobrandstof’

Berlijn – De internationale organisatie van biobrandstofproducenten is het oneens met de FAO, die stelt dat biobrandstoffen de voedselprijzen opdrijven. Volgens de Global Renewable Fuels Alliance (GRFA) wordt voedsel duurder doordat de olieprijs stijgt.

Directeur Jose Graziano Da Silva van de wereldvoedselorganisatie FAO zei eerder dat de voedselprijzen oplopen door de groei van biobrandstoffen.

Woordvoerder Bliss Baker van de GRFA, zei op een symposium in Berlijn dat Da Silva de zaken te simpel voorstelt. ”Het Internationale Energie Agentschap stelt dat 27 procent van de transportbrandstof in 2050 kan bestaan uit biobrandstof zonder dat dit de voedselproductie in gevaar brengt. Voedsel wordt duurder omdat de energieprijs stijgt.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    denker,.

    Dan zou de olieprijs moeten dalen als er veel biobrandstoffen geproduceert worden In deV.S.wordt al 40% van de mais gebruikt voor amper 2% aardolie vervanging !!!!! ,in brazilie 60% van het suikerriet.Resultaat van de biobrandstoffen geen dalende olieprijs , maar stijgende mais,tarwe en suikerprijzen .

Of registreer je om te kunnen reageren.