Home

Nieuws

Voedingsomzet Duitse detailhandel stijgt licht

Wiesbaden – De voedingsomzet in de Duitse detailhandel is in 2011 ten opzichte van het voorafgaande jaar nominaal met 2,4 procent gestegen.

Dat blijkt uit cijfers die dinsdag zijn gepubliceerd door het Statistische Bundesamt. Gecorrigeerd voor prijsstijgingen beperkte de reële stijging zich tot 0,2 procent.

De grootgrutters laten afzonderlijk bekeken exact dezelfde groeipercentages zien. De detailhandelaren als bakkers en slagers boekten een reële omzetstijging van 0,3 procent. Nominaal haalden ze 2,5 procent meer omzet. De cijfers zijn inclusief de omzet van tabak en alcoholica. De algehele detailhandelsomzet groeide overigens nominaal iets harder, namelijk met 2,6 procent. Reëel is sprake van een plus van 0,9 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.